Sanden Ranch

Gården

Historia om gården
När familjen Wisén flyttade till sanden 1, fanns det bara ett hus att bo i och en gammal lada. I ladan har det tidigare bott både kor och höns, för att senare bli en gård för potatisodling där ladan fungerat som lager för potatisen.
Efter några månaders arbete började gården istället likna en hästgård. Ladan gjordes om till stall, en ridbana anlades, några hektar mark stängslades till hagar och en lösdrift ordnades. Sanden Ranch har idag både ängshagar och skogshagar tillgängliga för hästarna på gården.

Gården idag
Idag är Sanden Ranch en fullt fungerande hästgård med stall, sadelkammare, foderkammare, stor ridbana, hinderpark lösdrift, hagar och saloon. Hos sanden Ranch står det idag både privathästar och hästar för träning/utbildning.

Uppe på logen finns en inredd saloon för festligheter, kurstillfälligheter, avkoppling eller matplats. Saloonen finns idag tillgänglig för uthyrning. Du hittar mer information om saloonen – här.

Att ta sig till gården
Sanden Ranch ligger längs vägen som leder in till Ärla från E20. Från gården är det endast 2km in till Ärla centrum. Ärla ligger strax utanför Eskilstuna i riktning mot Stockholm. Från Eskilstuna centrum går buss nr 8 till gården och stannar längs med vägen intill stallet.

Vi välkomnar alla
Kunskaperna på gården är breda och stora. Det finns ett stort engagemang runt barn och ungdomar. Allas lika värde och jämställdhet gäller på Sanden Ranch. Till Sanden Ranch är alla välkomna, det spelar ingen roll hur gammal du är eller hur mycket kunskap du har.

Varmt välkommen till Sanden Ranch!